Nasza firma świadczy usługi, związane z zbiorowym żywieniem placówek takich, jak: szpitale, zakłady opieki długoterminowej, szkoły, przedszkola oraz zakłady pracy (posiłki regeneracyjne). Zapewniamy całodzienne wyżywienie, realizujemy indywidualne diety (m.in. cukrzycowa i lekkostrawna) zgodnie z zaleceniem personelu medycznego. Oferujemy dania z naszego menu, które przygotowujemy zgodnie z normami żywienia zapewniając odpowiednią wartość energii, białka, tłuszczów itp. Dostarczamy nasze produkty w pojemnikach jednorazowych wyporcjowanych dla konkretnych pacjentów lub w pojemnikach zbiorczych typu G/N, zgodnie z zachowaniem wszystkich procedur system HACAP.

 

Przykładowe menu dla szpitala – dieta podstawowa

Poniedziałek - 01.09.2013

Śniadanie: Jogurt naturalny z musli 100g. Sałatka jarzynowa 100g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.) masło 20g, pieczywo 4 kanapki,  herbata 200ml.

Kolacja: Szynka z pieprzem 60g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), pieczywo 4 kanapki, masło 20g, herbata 200ml.

Obiad: Zupa – pomidorowa z makaronem 450ml. Ryż z jabłkiem, masłem i cynamonem 450g. Kompot wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek: Truskawki 100g.

 
Wtorek - 02.09.2013

Śniadanie: Jogurt naturalny z owocem 100g. Serek topiony 30g. kiełbasa kanapkowa 30g. nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), masło 20g, pieczywo 4 kanapki, herbata 200ml.

Kolacja: Mielonka tyrolska  60g, szczypiorek 5g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), pieczywo 4 kanapki, masło 20g, herbata 200ml.

Obiad: Zupa – jarzynowa 450ml. Udko z kurczaka bez kości duszone w własnym sosie 100g./30g. Surówka pekińska 150g. Ziemniaki 200g. Kompot wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek:  Biszkopty 50g.
 
Środa - 03.09.2013

Śniadanie: Jogurt naturalny z musli 100g. Twarożek 60g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), masło 20g, pieczywo 4 kanapki, herbata 200ml.

Kolacja: Schab pieczony 50g, ogórek konserwowy 20g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), pieczywo 3kanapki, masło 20g, herbata 200ml.

Obiad: Zupa – barszcz biały 450ml. Risotto szynkowe z warzywami 450g. Kompot  wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek:  Jabłka ½.
 
Czwartek - 04.09.2013

Śniadanie: Jogurt naturalny z owocem 100g. Pasta jajeczna 100g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), masło 20g, pieczywo 3kanapki, herbata 200ml.

Kolacja: Kiełbasa krakowska 60g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), pieczywo 4 kanapki, masło 20g, herbata 200ml.

Obiad: Zupa – szczawiowa z ziemniakami 450ml. Gulasz wieprzowy z cukinią i warzywami 250g. Kasza 200g. Kompot wieloowocowy  200ml.

Podwieczorek:  Banan ½.
 
Piątek - 05.09.2013

Śniadanie: Jogurt naturalny z musli 100g. Ser żółty 60g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), masło 20g, pieczywo 4 kanapki, herbata 200ml.

Kolacja: Sałatka ryżowa z tuńczykiem100g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), pieczywo 4 kanapki, masło 20g, herbata 200ml.

Obiad: Zupa – kalarepowa 450ml. Jajko sadzone w sosie koperkowym 1szt,/30g. Marchewka z groszkiem 150g. Ziemniaki 200g. Kompot wieloowocowy  200ml.

Podwieczorek: Drożdżówka
 
Sobota - 06.09.2013

Śniadanie: Jogurt naturalny z owocem 100g. Parówki drobiowe 2 szt, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), masło 20g, musztarda 10g, pieczywo 4 kanapki, herbata 200ml.

Kolacja: Pasztet popularny 60g. nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), pieczywo 4 kanapki, masło 20g, herbata 200ml.

Obiad: Zupa –  kalafiorowa z kukurydzą i ziemniakami 450ml. Leczo z kiełbasą 250g. Ryż 200g. Kompot  wieloowocowy 200ml.

Podwieczorek: Ciasteczka Be-Be 1/opa.
 
Niedziela - 06.09.2013

Śniadanie: Jogurt naturalny z musli 100g. Szynka konserwowa 60g, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), masło 20g, pieczywo 4 kanapki, herbata 200ml.

Kolacja: Wędlina drobiowa 60g. oliwki 3szt. zielone, nowalijki 100g. (pomidor, ogórek zielony, sałata lodowa itp.), pieczywo 4 kanapki, masło 20g, herbata 200ml.

Obiad: Zupa – rosół z makaronem 450ml. Rolada ze schabu faszerowana szpinakiem i żółtym serem w sosie własnym 100g./30g. Sałatka lodowa 150g. Ziemniaki 200g. Kompot wieloowocowy  200ml.

Podwieczorek: Kiwi ½.

 

Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty!

GALERIA       Zobacz więcej

Zobacz jak prezentują się potrawy
przygotowane przez naszych kucharzy

  KUCHNIA    PRZYSTAWKI    DANIA MIĘSNE

KONTAKT

Skontaktuj się z naszym
przedstawicielem

Rafał
+48 602 519 510
Krzysztof
+48 602 622 510
 

Michał
+48 511 150 550

Tomek
+48 602 719 510

 

 

FORMULARZ

Napisz do nas, a odpowiemy
najszybciej jak tylko potrafimy